Lukač

Banja Luka poslala poruku da je spremna na mir i suživot

Lukač
07.05.2016.
u 14:53

Banja Luka je danas poslala veliku poruku čitavoj Bosni i Hercegovini da je spremna na mir, suživot i da je otvoren grad u koji sigurno mogu da svi dođu, rekao je ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač.

S obzirom da se veliki broj vjernika još uvijek nalazi u Banjoj Luci, Lukač je napomenuo da MUPRS-a još uvijek drži sigurnosne pozicije u skladu s planom da sve protekne u najboljem redu.

- Dosad je sve realizirano u najboljem redu. MUPRS-a je uspješno završio ovaj zadatak i nadam se da će tako ostati do kraja i da ćemo sigurno ispratiti sve one koji su došli u Banju Luku - rekao je Lukač.

On je rekao novinarima, nakon svečanog otvaranja Ferhadije, da je u Banju Luku došlo više od 120 autobusa koji su organizirano prevezli vjernike i oko stotinu privatnih vozila. Naveo je da je gotovo osam tisuća ljudi prisustvovalo ceremoniji otvaranja Ferhadija dažamije, a bile su prisutne i brojne zvanice iz BiH, kao i turski premijer Ahmet Davutoglu.

Lukač je rekao da nije bilo incidenata tijekom ovog skupa uz očekivanje da će tako ostati do kraja dana, odnosno povratka gostiju svojim kućama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije