ZABRINJAVAJUĆE

Banja Luka traži restriktivnije mjere za praznike, svaki dan po 10 oboljelih

13.04.2020.
u 11:33

Sve dosadašnje mjere restrikcija i zabrana, usvojene za suzbijanje kroonavirusa u Banjoj Luci, produžene su do 27. travnja– potvrdio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Stožer za izvanredne situacije grada Banje Luke je, kako je naglasio, zatražio od Stožera za izvanredne situacije da se za nivo cijele RS razmotre restriktivnije mjere za nadolazeće praznike (Vaskrs, 1. svibanj i 6. svibanj), kako bi se spriječila veća okupljanja građana i time mogućnost širenja zaraze.

Pripremljen je nacrt plana kako bi se u slučaju pozitivnog razvoja situacije, odnosno manjeg broja zaraženih, od 27. travnja otvorila mogućnost postupnog puštanja u rad pojedinih djelatnosti u Banjoj Luci.

-️U suprotnom, ako bi praznici i lijepo vrijeme doveli do većeg broja oboljelih, ići će se sa restriktivnijim mjerama – upozorio je Radojičić.

Stožeru je predloženo da se ovog tjedna, četvrtkom, od 7 do 11 sati, umjesto kao do sada petkom, dozvoli kretanje svim osobama starijim od 65 godina, s obzirom na to da je petak neradni dan.

Po podacima zdravstvenih službi, u Banjoj Luci trenutno ima 260 zaraženih koronavirusom, a više od 2000 je u kućnoj izolaciji.

Radojičić navodi da su preventivnim i restruktivnim mjerama spriječene ekponencijalne razmjere epidemije.

-Pozitivno je da smo u sedmom tjednu, u kojoj imamo kontrolu nad situacijom i možemo da pratimo pojedinačno svakog oboljelog i sve njegove kontakte – rekao je Radojičić.

Međutim, i dalje lineralno raste broj oboljelih i u tom gradu svaki dan, več četvrti tjedan, ima po deset oboljelih.

Sve je više, dodao je, onih koji ne znaju kako su se zarazili, što komplikuje situaciju, jer se ne mogu pratiti žarišta.

-Posebno je zabrinjavajuće da se s lijepim vremenom došlo do popuštanja pažnje i većeg broja kontakata - ukazao je gradonačelnik Banje Luke.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije