Brza intervencija

Banjolučki policajci ženu spriječili da skoči s mosta, muškarca izvukli iz Vrbasa

23.08.2021.
u 14:29

Pripadnici policijske stanice u Banjoj Luci su u prethodna tri dana spasili dva života u ovom gradu, spriječivši skakanje sa mosta i utapanje u rijeci Vrbas.

Kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", za ove podvige zaslužni su policajci Nemanja Repajić i Nebojša Topalović, te Dalibor Tešić i Miloš Kablar.

Naime, policiji je 20. kolovoza, oko 15.30 sati prijavljeno da se na ogradi mosta u naselju Trapisti nalazi žena koja ima namjeru da skoči u rijeku Vrbas.

-Brzom intervencijom policajaca, dolaskom na lice mjesta i potvrdom navoda prijave, oni su razgovorom uspjeli odgovoriti žensko lice od namjere da skoči u rijeku - rekli su iz policije.

U ovoj intervenciji su, kako je potvrđeno "Nezavisnim novinama", sudjelovali Tešić i Kablar.

Tri dana kasnije, pripadnicima Policijske uprave Banja Luka je, 15 minuta nakon ponoći, prijavljeno da je nepoznati muškarac sa mosta "Patre" skočio u rijeku Vrbas.

-Efikasnom reakcijom policijskih službenika, dolaskom na mjesto događaja, policajac je skočio u rijeku te nakon kratkog vremena uspio pronaći nepoznatog muškarca čije je tijelo bilo ispod vode i uz pomoć građanina izvaditi ga na obalu - rekli su iz policije.

U ovoj akciji su, saznajemo, učestvovali Topalović i Repajić, a koji je skočio u rijeku.

Do dolaska ekipe Službe hitne medicinske pomoći unesrećenom muškarcu je pružena prva pomoć i vraćena funkcija disanja te je prevezen u UKC RS na dalje liječenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?