Kožljak potvrdio

Bećirović za veleposlanika BiH u Maleziji nominirao dr. Edina Jahića

denis bećirović
16.05.2023.
u 19:38

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović je i formalno završio sve pripremne aktivnosti te pokrenuo proceduru u vezi sa razrješenjem veleposlanika Bosne  i Hercegovine u Maleziji Senaida Memića, koji je osumnjičen za zlouporabu položaja ili ovlasti dok je bio na funkciji općinskog načelnika Ilidže.   

- U tom smislu Bećirović je u paketu predložio i razrješenje dosadašnjeg veleposlanika u Maleziji Senaida Memića i imenovanje novog veleposlanika u toj zemlji – kazao je Feni Alija Kožljak, šef Bećirovićevog ureda.

Istovremeno, Bećirović je zatražio da se hitno zakaže izvanredna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi se i službeno donijela odluka o razrješenju dosadašnjeg i imenovanju novog veleposlanika.

Kožljak je u tom kontekstu precizirao kako je za veleposlanika Bosne i Hercegovine u Maleziji Bećirović nominirao dr. Edina Jahića.

Dodao je kako se radi o kompetentnoj osobi, doktoru znanosti i čovjeku koji se školovao i diplomirao u glavnom gradu Malezije - Kuala Lumpuru, te vrsnom profesionalcu s velikom međunarodnim iskustvom koji je radio u Europskoj komisiji, Europskoj uniji, Ujedinjenim nacijama…

- S obzirom na to da očekujemo da će se izvanredna sjednica Predsjedništva BiH zakazati vrlo brzo, vjerojatno, u narednih dva dana, očito da je član bh. Predsjedništva Denis Bećirović u rekordnom roku sve pripremio, donio odluku o razrješenju i nominirao novog veleposlanika za Maleziju – kazao je Kožljak.   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije