koronavirusom zaraženo 39 osoba

Benzinske crpke u ZHŽ-u od danas mogu raditi do 18 sati

Jabuka.tv
06.04.2020.
u 22:38

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH danas je testirano ukupno 14 osoba s prostora ŽZH, a do sad smo zaprimili samo jedan negativan nalaz, a u ostali su u procesu obrade i objavit ćemo ih tijekom sutrašnjeg dana. Do sada je 39 osoba s područja ŽZH zaraženo korona virusom, potvrđeno je iz Stožera ŽZH.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH u samoizolaciji je 928 osoba, od čega su 112 osobe s područja Gruda, 174 ih se nalazi u Ljubuškom, 320 u Posušju i 322 osoba u Širokom Brijegu. Ministarstvo unutarnjih poslova je izvjestilo kako nije bilo kršenja Odluka Stožera CZ ŽZH u protekla 24 sata.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici donesena je odluka o dopuštanju rada trgovinama bijelomn tehnikom i namještajem, a benzinske postaje od danas mogu raditi svim danima najkasnije do 18 sati.

Osobe starije od 65 godina od danas mogu od 8 do 12 sati radnim danima u ovom tjednu otići do banaka i podići svoje mirovine. Također dozvoljen je prijevoz djece u automobilima.

Na sjednici je dogovorena i nabava dodatne zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava.

Apeliramo na sve umirovljenike ukoliko im banka dopušta neku drugu mogućnost podizanja mirovine kao što je davanje punomoći, da maksimalno iscrpe sve druge mogućnosti kako bi zaštitili svoje zdravlje, navode iz Stožera ŽZH. 

Federalna uprava civilne zaštite započela je s dezinfekcijom Širokog Brijega u večernjim satima. Broj operativnog centra je 121.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije