Susret s izaslanstvom Daytona

Bešlić: Dayton je BiH donio najveću vrijednost koju jedno društvo može imati - mir

beslic dayton
07.07.2016.
u 14:10

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u prostorijama Gradske vijećnice Grada Mostara izaslanstvo američkog grada Daytona, koje je predvodila gradonačelnica Nan Whaley. Izaslanstvo Daytona kojeg čine njezinih 25 građana, stručnjaka iz različitih oblasti, već je boravilo u posjetu u Sarajevu i Banja Luci.

Četiri grada (Mostar, Sarajevo, Banja Luka i Dayton) su prošle godine u studenome, na dvadesetu obljetnicu od potpisivanja Daytonskoga sporazuma ili Općeg okvirnoga sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini, potpisali memorandum o razumijevanju u svrhu nastavka suradnje u oblasti poduzetništva visokog obrazovanja, sporta, infrastrukture i ekosustava.

- Želja nam je bila da nastavimo suradnju između Mostara, odnosno gradova u BiH i Daytona i sljedećih dvadeset godina – izjavio je  gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, javlja Fena.

On je uputio zahvalnost u ime svih građana BiH obitelji glavnog američkoga pregovarača Daytonskog sporazuma Richarda Holbrooka, napominjući kako se u "ono vrijeme u BiH nije lako moglo doći do mira".

- Mnogi misle da Dayton nije ništa dobro donio, ali je mislim da svi moramo shvatiti da je on donio najveću vrijednost koju jedno društvo može da ima, a to je mir. I zbog toga i zbog poštovanja onoga što je uradio preminuli Richard Holbrooke želio bih ovom prilikom uputiti zahvalu građana BiH prema njegovoj obitelji - poručio je Bešlić.

Gradonačelnica američkoga grada Daytona Nan Whaley kazala je kako je i gradu Daytonu BiH vrlo važna zbog Daytonskoga mirovnoga sporazuma, a to pokazuje i činjenica da su u posjet BiH došli s velikim izaslanstvom.

Gradonačelnik Mostara je upoznao je goste i s organizacijom i radom uprave Grada te problemima s kojima se susreću. 

- Razgovarali smo i o razmjeni studenata između Mostara i Daytona, a naišli smo i na zajedničke teme kada su u pitanju pročišćavači otpadnih voda i kolektori - dodao je Bešlić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?