HBŽ

Besplatni udžbenici i za djecu dijabetičare

11.09.2020.
u 18:40

Zahvaljujući Upravi Grada Livna i ove školske godine učenici osnovnih i srednjih škola iz socijalno ugroženih obitelji dobit će besplatne udžbenike. Gradonačelnik Luka Čelan za tu je namjenu odobrio 15.000 maraka, a sredstva za tu namjenu prebačena su Centru za socijalnu skrb Livno.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a već je podijelilo besplatne udžbenike za sve prvašiće osnovnih škola u županiji, a osiguralo je i udžbeničke komplete djeci oboljeloj od dijabetesa. Naime, ove godine aktivirala se Udruga osoba oboljelih od dijabetesa “Krug” koja djeluje na području županije te se obratila resornom ministarstvu sa zamolbom da pomogne Udruzi u nabavi udžbenika i radnih materijala djeci oboljeloj od dijabetesa tip 1.

Riječ je o posebno osjetljivoj skupini djece čiji roditelji sami financiraju nabavu kontinuiranih mjerača šećera u krvi, a sve kako bi olakšali ionako težak život mališanima jer se bez mjerača dnevno moraju “bockati” i desetak puta. Ti mjerači nisu na listi lijekova i pomagala Zavoda za zdravstveno osiguranje HBŽ-a tako da ih samo njihova nabava mjesečno stoji 240 maraka. Ministarstvo se odazvalo pozivu za pomoć i osiguralo nabavu 12 kompleta udžbenika i radnih materijala.

Inače, Grad Livno Udruzi je dao prostor na korištenje koji treba urediti za boravak djece, a u prikupljanje sredstava nedavno su se uključili i livanjski mladi umjetnici koji su organizirali likovnu radionicu za djecu i odrasle “Pigment za život” i uličnu prodajnu izložbu na kojoj su svi radovi vrlo brzo našli kupce. Livnjaci su za potrebe Udruge “Krug” darovali 1189 konvertibilnih maraka. Iz “Kruga” ističu da su im nakon toga u pomoć priskočili i brojni gospodarstvenici iz Livna.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?