Bevanda i Vuković

Bevanda: Nužne reforme za poboljšanje uvjeta rada poslovnoj zajednici u BiH

14.01.2020.
u 13:20

Tijekom razgovara naglašeno je da Vijeće ministara BiH koristi zakonske mogućnosti kako bi donošenjem određenih odluka olakšali poslovanje domaćim gospodarstvenicima dajući im odeđene olakšice

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s predsjednikom Vanjskotrgovinske komore BiH Vjekoslavom Vukovićem o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH i poboljšanju uvjeta za poslovanje domaćih gospodarstvenika.

Ministar Bevanda naglasio je da su nužne reforme u svim segmentima društva kako bi se poboljšali uvjeti rada poslovnoj zajednici u BiH te da je niz faktora koji na to utječu.

Tijekom razgovara naglašeno je da Vijeće ministara BiH koristi zakonske mogućnosti kako bi donošenjem određenih odluka olakšali poslovanje domaćim gospodarstvenicima dajući im odeđene olakšice čime se povećava njihova konkurentnost.

Ministar Bevanda naglasio je da je vidan napredak u radu Vanjskotrgovinske komore BiH što je, svakako, zasluga njenog menadžmenta i suvremenih metoda rada u zaštiti i promoviranju domaćeg gospodarstva.

S obzirom na to da je ministar Bevanda predjedatelj Upravnoga odbora Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) govorilo se o potrebi tijesne suradnje prilikom donošenja novog Zakona o PDV-u, ali i drugih podzakonskih akata koji izravno utječu na domaće gospodarstvo.

Po riječima predsjednika VTK Vjekoslava Vukovića u narednom razdoblju bit će intenzivirane aktivnosti u surdanji s vladama, drugim gospodarskim komorama i poslovnom zajednicom kako bi se gospodarstvenici iz BiH nametnuli na domaćem i stranom tržištu, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?