Ministarstvo financija i trezora

Bevanda: Politika i izborna kampanja se umiješala u kreiranje dnevnog reda Vijeća ministara

Vjekoslav Bevanda
29.05.2018.
u 17:14

Ministarstvo financija i trezora BiH na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH nije bilo predlagatelj Inforamcije o aktivnostima u vezi s zaštitom imovine i prava BiH u Hrvatskoj jer je to u nadležnosti Pregovaračkog tima za provedbu Sporazuma o pitanjima sukcesije.

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda opravdano je bio odsutan s današnje sjednice o čemu je na vrijeme bio obavješten predsjedatelj Vijeća ministara i nadležne službe koje pripremaju sjednicu i materijale.

Temeljem odluke Vijeća ministara šef Pregovaračkog tima za provedbu sporazuma o pitanjima sukcesije je Mirasad Žuga, koji je ujedno i zamjenik ministra financija i trezora BiH, a za Aneks G nadležan je ministar pravde BiH Josip Grubeša te je informacija pripremljena bez uplitanja ministra financija i trezora BiH jer to i nije njegova nadležnost.

Imajući u vidu da su se u javnosti pojavila različita tumačenja s političkim konotacijama današnjeg odgađanja ove točke dnevnog reda, ministar Bevanda oštro demantira sve ocjene koje ga dovode u vezu s namjernim odustvovanjem sa sjednice i bilo kakvim utjecajem na ove procese.

Poznato je tko su nadležne osobe za Sporazum o pitanjima sukcesije po svim aneksima i ovaj proces u tijeku je dugi niz godina te je iluzorno očekivati da jedan ministar ili jedna stranka upravljaju kompletnim sustavom.

Ministar Bevanda žali što se politika i izborna kampanja umiješala u sve, pa i u kreiranje dnevnog reda Vijeća ministara BiH, priopćeno je iz Ministarstva financija i trezora BiH. 

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
08:24 30.05.2018.

Ministar pravde, Bevanda, Čović svi rade na "odbrani" Hrvatske od BiH, primaju platu u BiH a poklanjaju njeno vlasništvo Hrvatskoj kao i vodene potencijale koje se koriste godinama. Tako BiH Hrvati rade za svoju "drugu" domovinu koju su i sami opljačkali do "bola". Kad će Hrvati iz BiH shvatitit da ova banda rdai protiv interesa svih njenih građana. Čoviću nikad više nećeš biti predsjednik pa da imaš 300 počesnih doktorata, počasni doktorat prevaranta si zaradio u BiH zajedno sa svojom bratijom.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?