Čović s Pahorom

Bezrezervna podrška Slovenije BiH na europskom putu

03.06.2017.
u 18:26

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, koji predvodi državno izaslanstvo Bosne i Hercegovine na sastanku Brdo - Brijuni procesa u Sloveniji, sudjelovao je na plenarnoj sjednici ovog sastanka.

Ovogodišnjim sastankom čelnika Procesa Brdo - Brijuni čelnici inicijative, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor, željeli su ojačati povjerenje i predanost stabilnosti i pomirenju u regiji jugoistočne Europe. 

Zbog trenutne situacije u Europi i svijetu, od velike je važnosti jačanje političkog dijaloga, stvaranje povjerenja i hitnost trajnog rješavanja otvorenih bilateralnih i regionalnih pitanja, što upravo platforma sastanka ovakvog formata i pruža.

Po završetku sastanka čelnika Procesa Brdo - Brijuni hrvatski je član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao bilateralni sastanak s predsjednikom Republike Slovenije Borutom Pahorom. 

Hrvatski član Predsjedništva BiH upoznao je slovenskoga predsjednika s pоstignutim nаprеtkom u okviru eurоatlantskih intеgrаciја BiH. Slovenski predsjednik je istaknupo bezrezervnu podršku Republike Slovenije Bosni i Hercegovini na tom putu, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?