Robert Dacešin

Bh. avanturist proputovao 58 zemalja: Uskoro objavljuje putopisnu emisiju

Robert Dacešin
21.04.2021.
u 07:15

Do sada je snimljeno nekoliko epizoda emisije, a uskoro planira putovati na nove destinacije

Bh. avanturist Robert Dacešin je snimio putopisnu emisiju "Po svijetu sa Robertom Dacešinom" o destinacijama koje je posjetio tijekom prošle i ove godine, kako bi gledateljima opisao sve što je imao priliku vidjeti tijekom uzbudljivih putovanja.

Do sada je snimljeno nekoliko epizoda emisije, a uskoro planira putovati na nove destinacije. Međutim, govori kako svako mjesto na svijetu ima i drugu stranu medalje, koju također treba pokazati publici.

"Zasad već imamo spremnih 11 videa dužih od 20 minuta iz Pakistana, Meksika, Paname i Turske, a cilj je do kraja godine imati još nekih 20, s afričkih destinacija poput Namibije, Zambije, Etiopije te mjesta kao što su Filipini i slično. Ono što želimo napraviti serijalom 'Po svijetu sa Robertom Dacešinom' je pokazati našim ljudima neka egzotična mjesta te prikazati realnu sliku života u tim dijelovima svijeta. U svakom videu se uvijek trudimo imati lokalce koji pričaju o životu tamo te donijeti sirovu sliku, bez uljepšavanja, o tome kako se negdje živi. Nadam se da će ljudima biti edukativno i zanimljivo", kaže Dacešin, piše Klix. 

Početak pandemije je sve putnike doveo u nezavidnu situaciju, ali Dacešin nije očajavao. Kada su međunarodna putovanja onemogućena, odlučio je istraživati rodnu Bosnu i Hercegovinu i upustio se u spisateljske vode napisavši turistički vodič koji ovu zemlju predstavlja na dostojan način.

"Pred sam početak pandemije vratio sam se s Kube, bukvalno posljednjim letom za Sarajevo koji je išao iz Istanbula, potom sam dosta putovao po Bosni i Hercegovini, objavio sam i ovaj turistički vodič za putovanje po našoj zemlji, s 80 najljepših mjesta za posjetiti i zaista shvatio koliko je lijepa zemlja u kojoj živimo", govori on.

Granice su se relativno brzo otvorile te je odlučio nastaviti pustolovine bez straha od uvođenja ponovnog lockdowna. Proširio je svoj popis posjećenih zemalja i nema sumnje kako je doživio situacije koje će pamtiti do kraja života.

"Nakon toga, kada su mjere relaksirane, otišao sam dva puta u Tursku, zatim u Pakistan, a upravo sam se vratio s putovanja od dva mjeseca u kojem sam obišao Meksiko, Panamu, Kostariku, Nikaragvu, Honduras, Gvatemalu te na kraju bio i u Americi", kaže Dacešin.

Robert Dacešin je osoba koja se "krije" iza stranice Rio priče sa putovanja, koja je definitivno omiljeno online odredište svih ljubitelja putovanja iz regije.

Proputovao je 58 zemalja i bio na pet kontinenata. Rad na putopisnoj emisiji je bio njegova životna želja i neizmjerno je sretan što ju je uspio ostvariti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?