u FBiH i na razini BiH.

Bh. blok donio odluku, ostaju oporba

Klix
05.02.2019.
u 17:51

Bh. blok odlučio je kako neće kretati u pregovore o formiranju vlasti s SDA, HDZ-om i SNSD-om, odnosno da ostaju oporba u FBiH i na razini BiH. 

Završen je sastanak lidera Bh. bloka Nermina Nikšića, Željka Komšića i Predraga Kojovića, a na kojem je bilo govora o tome hoće li Socijaldemokratska partija (SDP) BiH, Demokratska fronta (DF) i Naša stranka (NS) krenuti u pregovore o formiranju vlasti sa SDA, HDZ-om i SNSD-om, piše Klix.ba. 

"Donijeli smo odluku da ostajemo oporba na federalnoj i državnoj razini", rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a.

Već nekoliko mjeseci Bh. blok odlučuje o tome hoće li u naredne četiri godine biti vlast ili oporba na državnoj i razini Federacije BiH. Prva je stav zauzela Naša stranka (NS) koja je usvojila zaključak u kojem stoji da oni neće ulaziti u koaliciju sa SDA, HDZ-om i SNSD-om. 

Znatno neodređeni bili su SDP i DF koji nikada nisu konkretno priopćili jesu li za ulazak u vlast s nacionalnim strankama.

Naime, SDA, HDZ i SNSD, zajedno s manjim strankama, bez Bh. bloka i SBB-a mogu formirati vlast na razini države BiH i entiteta FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?