IDDEEA

Bh. građani neće ostati bez putnih isprava

18.05.2017.
u 15:34

Iz Agencije za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) priopćili su danas da, zbog tehničkih razloga te smanjenog kapaciteta izrade knjižica za putovnice, nisu u mogućnosti u punom kapacitetu vršiti personalizaciju i isporuku putovnica na lokacije nadležnih organa.

Podsjećaju da je u prethodnom razdoblju zaključen ugovor na razdoblje od jedne godine s dobavljačem knjižica za putovnice, čime je osiguran kontinuitet u izdavanju putnih isprava za građane Bosne i Hercegovine. 

- Trenutni dobavljač vrši izradu knjižica za putovnice u smanjenom kapacitetu, a zbog nedostatka repromaterijala čija se isporuka očekuje u narednom razdoblju od mjesec dana - navodi se u priopćenju IDDEEA-e.

S tim u vezi, IDDEEA u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima, kako dodaju, čini sve da u ovom razdobju odgovori na zahtjeve za izdavanje putovnica u što kraćem roku, te naglašavaju da nema nikakvog straha da će građani ostati bez putnih isprava.

- Navedeni tehnički problem kod dobavljača je u fazi rješavanja, imamo čvrsta uvjeravanja dobavljača da će se problem nedostatka repromaterijala riješiti u što kraćem roku, čime će se normalizirati cjelokupni proces izdavanja putovnica, naglašavaju.

Mole građane za razumijevanje, a da ukoliko se radi o tzv. hitnim slučajevima (liječenje u inostranstvu, bolest i smrt člana uže porodice) građani pokreću postupak izdavanja putnih isprava u roku kraćem od propisanog, i u tom slučaju će se putne isprave izdavati bez dugotrajne procedure.

Cijena i naknada za izdavanje ovih putnih isprava ista je kao cijena putne isprave izdate u redovnom postupku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije