Izborile mjesto u kvalifikacijama za SP

Bh. košarkašice se vratile u BIH

27.06.2021.
u 13:31

Nakon velikog uspjeha i osvajanja 5. mjesta na EP za košarkašice, reprezentativke BiH su se danas vratile u Sarajevo.

Zajedno sa stručnim timom su stigle zrakoplovom na Međunarodnu zračnu luku Sarajevo.

U 13 sati u Vijećnici je zakazana press konferencija na kojoj će se bh. košarkašice obratiti medijima.

Podsjetimo, zbog COVID protokola nemoguće je organizirati službeni svečani doček heroinama, ali nema sumnje kako će se navijači okupiti i na zračnoj luci i ispred Vijećnice.

“Ništa nam više ne treba. Imamo jedni druge, to je više nego dovoljno. Novac koji ste namijenili našem spektakularnom dočeku željele bismo da poklonite košarkaškim klubovima i školama košarke u Bosni i Hercegovini, kako bismo sutra svi skupa mogli neke nove klince i klinceze gledati u dresu reprezentacije na evropskim i svjetskim prvenstvima.To će biti najveća nagrada koju možemo dobiti, i mi i zemlja koju toliko volimo!“, poručile su jučer nakon velikog uspjeha.

Nakon osvajanja petog mjesta, bh. “Zmajice” su izborile mjesto u kvalifikacijama za SP.

U kvalifikacijama za SP, koje će se igrati u veljači iduće godine, sudjelovat će šest najboljih selekcija sa ovogodišnjeg Eurobasketa, četiri selekcije iz Amerike, četiri iz Azije / Okeanije te dvije iz Afrike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?