Zimske radosti

Bh. planine mame skijaše, traži se mjesto više

22.01.2021.
u 13:33

Ljubiteljima zimskih sportova, skijanja, uživanja na svježem zraku, igri i zabavi u snježnoj idili bh. planine sve više privlače pozornost. Skijališta diljem BiH, otkako su otvorena, mame sve veći broj skijaša iz BiH, ali i regije.

Jedinstvena ulaznica

Jedna od pogodnosti koja je novina u ponudi skijašima je da tijekom zimske sezone 10 dana mogu skijati na stazama čak četiriju ski-centara u BiH, i to s jedinstvenom ulaznicom. Dejan Ljevnaić, ravnatelj Olimpijskog centra Jahorina, istaknuo je važnost ovakvog sporazuma, kazavši da će skijaši moći kupiti desetodnevnu kartu za 350 KM koja im pruža mogućnosti skijanja bilo kojih 10 dana u sezoni na nekom od četiriju centara, odnosno Bjelašnici, Jahorini, Vlašiću i Ravnoj planini.

Goran Šarić, direktor Ski-centra Vlašić, kazao je da očekuje da će se suradnja proširiti. - Nadam se da ćemo sporazum proširiti jer imamo još 10-ak skijališta u BiH, manjih ili većih, koja mogu biti dio ugovora. Mislim da smo mnogima pokazali kako trebaju raditi - kazao je Šarić za Oslobođenje.

Direktori ovih četiriju ski-centara najavili su da su u planu aktivnosti koje će omogućiti povezivanje ovih centara i u ljetnim danima. Osim navedene četiri planine koje skijašima nude navedenu mogućnost, ni ostatak bh. zimskih ljepotica ne zaostaje znatno za njima. Upravo to potvrđuju i Blidinje i Kupres, koje svakog vikenda okupira veliki broj skijaša.

Smještajni kapaciteti

I ovog vikenda smještajni kapaciteti dobrim dijelom su popunjeni, što nam potvrđuje i iznajmljivač dviju vikendica na Kupresu. - Ovog vikenda, također, očekuje se dolazak većeg broja skijaša iz Hercegovine, ali i Dalmacije. Moje dvije vikendice popunjene su gotovo do kraja veljače. Nadam se da će nas i vrijeme poslužiti - objašnjava nam dodajući da se za otkazivanja vikendica ne brine jer svakodnevno ima i po nekoliko poziva za rezervacije. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije