skijališta otvaraju vrata

Bh. planine spremno će dočekati skijaše iz Hrvatske, Srbije...

04.12.2020.
u 08:45

Kupres, Blidinje, Vlašić, Jahorina... bh. su skijališta koja bi ove godine, kako sada stvari stoje, mogla profitirati zbog zatvorenih europskih skijališta. Tako je Jahorina prije četiri dana postalo prvo službeno otvoreno skijalište u regiji, piše Večernjui list BiH. 

Priprema staza

- Za sada je skijašima na raspolaganju staza Poljice i lift-sidro Poljice. Šestosjed Poljice također je u pogonu, ali za panoramsku vožnju do Olimpijskog bara, koji ove zime skijašima svoja vrata otvara u proširenom kapacitetu i s novim jelovnikom. Zahvaljujući dobroj pripremi staza i sustavu zasnježivanja, ponovno prvi u regiji puštamo skijalište u rad - rekao je ravnatelj Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić. Radno vrijeme ski-centra je od 9 do 16 sati za dnevno i od 18 do 21 sat za noćno skijanje. Popust od 70 posto važit će na dnevne i dnevno-noćne karte koje se kupe i iskoriste istog dana, a kupnja karata moguća je na prodajnom mjestu Poljice.

Posljednje pripreme

I tvrtka Vlašić Ski prije nekoliko dana pokrenula je sustav umjetnog zasnježivanja na ovoj planini, a u tijeku je zasnježivanje staza i na Bjelašnici. Zvornimir Bagarić, vlasnik centra Adria Ski iz Kupresa, u razgovoru za Večernji list kazao je kako se i u njihovu centru rade posljednje pripreme za otvaranje skijališta.

- Sada imamo nekih od 5 do 6 cm snijega, topovi za zasnježivanje su spremni i čekamo “podobno” vrijeme da ih pustimo u rad. Također, svi ostali strojevi su servisirani i spremni. Učinili smo sve da i ovu sezonu učinimo uspješnom. Budući da je ova godina pomalo specifična zbog same pojave pandemije koronavirusa, i mi smo se potrudili da sve uskladimo. Znamo da ljudi izbjegavaju zatvorene prostore, pa smo odlučili mini restoran postaviti kod staze za skijanje, tako da bez straha mogu doći nešto pojesti i popiti jednako kao i u restoranu, a da se osjećaju ugodnije bez straha od masovnog širenja zaraze koronavirusom - kazao nam je Bagarić dodavši da ove, kao i ranijih godina, očekuju domaće, ali i strane goste.

- Praksa je pokazala da su nam najbrojniji gosti iz Hercegovine, zatim Dalmacije i ostatka Hrvatske i Srbije. Dolazili su nam skijaši i iz Slovenije, Austrije, Njemačke... pa se nadamo da će nas, ovisno o cijeloj epidemiološkoj situaciji i funkcioniranju granica, posjetiti i ove godine - zaključio je Bagarić u razgovoru dodajući da sezona skijanja na Kupresu počinje oko 20. prosinca.

Iako ni na Blidinju još službeno nije otvorena sezona skijanja, posjetitelji, ali i ugostitelji kažu da očekuju dobru sezonu. - Otkako je zahladilo, gotovo svakog vikenda imamo posjetitelje iz Hercegovine, ali i Dalmacije. Proteklog vikenda većina gostiju bila je iz Dalmacije. Veliku posjećenost očekujemo iz Hrvatske pa i drugih europskih zemalja tijekom cijele sezone. Vjerujemo da će tako i biti ako se ne postrože mjere zbog pandemije - kaže nam ugostitelj s Blidinja, pozivajući skijaše da se pridržavaju epidemioloških mjera. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije