Posebna emisija na BHRT-u

Čović, Izetbegović, Ivanić i Zvizdić večeras o Večernjakovu pečatu

Foto: Fena
1/8
17.05.2017.
u 07:22

 

Bosanskohercegovačka radio-televizija (BHRT) jučer je u svečanom salonu Predsjedništva Bosne i Hercegovine snimila posebnu emisiju “Ususret Večernjakovu pečatu” u kojoj su zajedno sudjelovala sva tri člana Predsjedništva BiH - Mladen Ivanić, Bakir Izetbegović i Dragan Čović te predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić.

U emisiji, koja će večeras biti emitirana u programu BHRT-a, četvorica visokih državnih dužnosnika govorila su o društvenom značaju tradicionalne manifestacije “Večernjakov pečat”, kao i događajima koji su obilježili prošlu godinu i izazovima koji stoje pred bh. društvom.

Posebno je istaknut značaj afirmiranja pozitivnih primjera i vrijednosti, po čemu je Večernjakov pečat i najprepoznatljiviji. Šesnaesti Večernjakov pečat bit će održan sutra, 18. svibnja, u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru uz izravan prijenos na BHRT-u i HRT-u, TV Vojvodina te brojnim drugim televizijskim i radijskim postajama u BiH i regiji.

Pokrovitelj manifestacije, čiji je središnji dio proglašenje Osobe godine u BiH za 2016., je Predsjedništvo BiH. Kao i svih prethodnih godina, Večernjakov pečat će i ovaj put istaknuti pozitivnu sliku Bosne i Hercegovine, ljude koji su svojim znanjem, postupcima i izvrsnosti obilježili prošlu godinu. Domaća i strana javnost tako će barem nakratko skrenuti pozornost s negativnih događanja u državi, političkih, ekonomskih i drugih problema u BiH. Umjesto toga, središte pozornosti bit će usmjereno na pozitivne primjere, one koji pokazuju kako je i u ovakvoj državi moguće uspjeti i činiti pozitivne iskorake. Upravo je cilj Pečata u posljednjih 16 godina bio istaknuti ovakvu stranu BiH i na takav način promijeniti sliku države, smiriti napetosti među narodima i pomiriti sve razlike s kojima se suočavamo na ovim prostorima.  

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije