IrishTimes tvrdi

Biden razgovarao s posebnim izaslanikom za izbornu reformu u BiH

Joe Biden
14.11.2021.
u 20:17

S Palmerom se sastao i Savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden sastao se s posebnim američkim izaslanikom za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini Matthew Palmerom prošli tjedan u Glasgowu unatoč gustom rasporedu, prenose strani mediji.

Prema pisanju portala IrishCentral, s Palmerom se sastao i Savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan.

“Taj mračni dio svijeta mogao bi ponovno biti u nevolji i potreban mu je direktni nadzor SAD”, navodi se između ostalog u tekstu.

Washington je poslao posebnog izaslanika u BiH, piše dalje IrishTimes, pojašnjavajući kako je Palmerova uloga da pomogne provođenje izborne i ustavne reforme u ovoj balkanskoj zemlji, u okolnostima pojačanih tenzija između Bošnjaka, Hrvata i Srba, prenosi N1. 

Palmer, koji je nedavno boravio u BiH, pred svoj dolazak je govorio za mnoge medije, uključujući hrvatske novinare i portal EURACTIV, za koji je rekao: “Kako snažno ću ići? Dosta snažno. Odlučan sam učiniti sve u mojoj moći kao što su i SAD odlučne učiniti sve što je moguće”.

IrishCentral je američki medij posvećen informiranju Amerikanaca irskog porijekla i obrađivanju tema koje se tiču irsko-američkih odnosa. 

Američki angažman u BiH spomenuli su u kontekstu političke krize u koju su uključene Irska i Velika Britanija te potrebe, kako su naveli, imenovanja posebnog američkog izaslanika za Sjevernu Irsku.

Ključne riječi

Komentara 1

SO
sokolmitja
02:39 15.11.2021.

Ne razumijem šta ima tražiti Biden u BIH. Radije neka rješava svoja izborna pitanja u svoji zemlji neg o da semješa svukuda gdje mu nuje mjesto. Pa SAD im ju toliko svojih unutarnjh problema da kad bi se prihvatili ih reješavati imalibi štaraditi nardnih tisuću godina.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije