Monika Tomić

BiH bilježi napredak u procesu europskih integracija, ali još postoje prepreke

monika tomic PABSEC
29.06.2016.
u 18:44

Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjedateljica Parlamentarne dimenzije Centralnoeuropske inicijative (PDCEI) Monika Tomić sudjelovala je danas u Moskvi na 47. plenarnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Zajednice za ekonomsku suradnju Crnomorske regije (PABSEC). 

U obraćanju sudionicima zasjedanja, Tomić je istaknla je da BiH u posljednje vrijeme bilježi stalan napredak u ekonomskom razvoju i u procesu europskih integracija, ali i upozorila da na tom putu još postoje prepreke i zastoji. 

Naglašavajući da se BiH, kao i druge europske zemlje, suočava s ekonomskom i migrantskom krizom, te s terorizmom, Tomić je istaknula značaj regionalne i međuparlamentarne suradnje u prevazilaženju tih problema, kao i u jačanju ekonomske, kulturne i svake druge suradnje između europskih zemalja. 

Otvarajući zasjedanje PABSEC-a predsjednik Državne Dume Ruske Federacije Sergey Naryshkin naglasio je da zemlje Crnomorske regije moraju imati zajednički odgovor na migrantsku krizu i gorući problem terorizma kako bi se preduprijedili i spriječili tragični događaji poput jučerašnjeg terorističkog napada na zračnoj luci u Istanbulu.

Zasjedanje PABSEC-a u Moskvi bilo je posvećeno temi "Gospodarskom suradnjom do mira, stabilnosti i prosperiteta zemalja Crnomorske regije", priopćeno je iz PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?