INTERVJU Jonathan Moore

BiH će na putu prema EU u više slučajeva morati promijeniti svoj Ustav

27.06.2017.
u 07:00

Misija OESS-a u Bosni i Hercegovini od prošle godine podržava inicijativu učenika Srednje škole u Jajcu koji se protive uspostavi zasebne škole na bošnjačkome jeziku. Voditelj te međunarodne organizacije američki diplomat Jonathan Moore u intervjuu za Večernji list BiH ističe kako su se djeca iz Jajca izdigla iznad podjela koje nemaju opravdanja.

Izjavili ste da su vam djeca iz Jajca heroji?!
- Jesu.

Molim, objasnite zašto?
- Zbog toga što su djeca digla svoj glas unatoč nacionalizmima, politici i puno pritisaka za zajednički život. A to je nešto što već imaju u srednjoj školi. Oni su na izvjestan način žrtve odvojenih osnovnih škola u Jajcu, ali u srednjoj školi su bili zajedno. Osnivanje nove odvojene srednje škole bio bi prvi novi slučaj fenomena dviju škola pod jednim krovom od 2002. godine. Mi smo brzo reagirali i posjetio sam ih odmah u srpnju prošle godine. Nisam došao s lekcijom što trebaju raditi, nego da od njih čujem kakvo je stanje. Oni su tako uspješno reagirali. Oni nisu samo heroji nego su i izvor ponosa za sve Bosance i Hercegovce. To su djeca koja nešto rade konkretno na svojoj i sudbini drugih.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Komentara 1

US
una-sana
10:41 27.06.2017.

ovo covicu nikako ne pase kosi se sa njegovom ceznjom za trecim entitetom.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?