Europska komisija odobrila

BiH dobila 13 milijuna eura podrške zbog migrantske krize

migranti
30.04.2019.
u 14:06

Europska komisija odobrila je BiH 13 milijuna eura kao podršku usljed priliva migranata, priopćeno je danas na web stranici Komisije.

U priopćenju se navodi da će ova, druga specijalna mjera EU nadograditi prethodne, za koje je Bruxselles izdvojio 9,7 milijuna eura kako bi se pomoglo da BiH izađe na kraj sa prilivom migranata koji traje od 2018. godine.

Ovu akciju će realizirati Međunarodna organizacija za migracije u suradnji sa UNHCR-om i UNICEF-om, dodaje se u tekstu, prenosi Klix.ba. 

"Podrška EU osigurat će smještaj i hranu za izbjeglice, osobe koje traže azil i migrante i pobošljat će standarde zaštite i uvjete života, kao i pristup socijalnim i zdravstvenim uslugama, uključujući obrazovanje za djecu školskog uzrasta", navodi se u priopćenju. 

Komisija dodaje da će financiranje iz EU osnažiti kapacitet vlasti u BiH u segmentima reguliranja granica, identificiranja, registriranja i servisima za izbjeglice, osoba koje traže azil i migrante. Također, spomenuta je i podrška dobrovoljnom povratku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?