Brkić - Mary-Harting:

BiH ima dobru prigodu za realizaciju cilja

Brkić - Mary-Harting:
11.05.2016.
u 17:24

Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je danas u posjetu izvršnog direktora za Europu i središnju Aziju u Europskoj službi za vanjske poslove Thomasa Mayr-Hartinga s kojim je razgovarao o aktualnostima na europskom putu BiH.

Brkić je naglasio da je Bosna i Hercegovina opredijeljena da očuva pozitivan momentum procesa reformi u cilju dobivanja statusa države kandidata za članstvo u EU do kraja 2017. godine. Istaknuo je da usprkos blizini predstojećih lokalnih izbora, vlasti u Bosni i Hercegovini čine napore kako bi se što prije završio posao oko prilagodbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i uspostave učinkovitog mehanizma koordinacije sa svim nivoima vlasti u BiH.

Iskazao je očekivanje da će najvažniji uvjeti biti ispunjeni u što skorije vrijeme, kako bi Vijeće EU moglo razmotriti zahtjev BiH za članstvo s pozitivnim ishodom, te početkom srpnja 2016. godine zatražiti od Europske komisije da sačini mišljenje o zahtjevu BiH za članstvo (avis), što bi trebalo rezultirati dostavljanjem Upitnika Bosni i Hercegovini.

Sugovornici su se složili da Bosna i Hercegovina, s obzirom na to da predstojeće predsjedavanje Europskom unijom preuzima Slovačka Republika, ima dobru prigodu za realizaciju svog cilja uz uvjet da nastavi ubrzano ispunjavati preuzete obveze, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije