ISTRAŽIVANJE BBC-A

BiH među deset zemalja u kojima nije povećana smrtnost tijekom pandemije

12.07.2020.
u 19:03

U analizi BBC-a o smrtnosti tijekom pandemije koronavirusa u istom razdoblju ove i prošle godine za 27 zemalja svijeta, čak u deset ona nije povećana. Među tih deset je i Bosna i Hercegovina.
Osim u BiH, pandemija koronavirusa nije povećala smrtnost ni u Srbiji te Južnoafričkoj Republici. Smrtnost u Srbiji u od 1. ožujka do 30. travnja smanjena je za pet posto dok je u Južnoafričkoj Republici od 25. ožujka do 2. lipnja smanjena za devet posto.
U Japanu je skoro jednak broj umrli u ožujku i travnju ove godine kao i u istom razdoblju prethodne godine, a sličan rezultat zabilježen je i u Norveškoj.
U Njemačkoj je od 9. ožujka do 10. svibnja smrtnost povećana za svega 4 posto. U Danskoj je smrtnost povećana za 4 posto, Južnoj Koreji za pet, Švicarskoj za 10, a u Austriji za 11 posto.
Prema istraživanju BBC-a najveće povećanje smrtnosti bilo je u Ekvadoru za čak 108 posto, dok u Evropi prednjači Španjolska gdje je smrtnost povećana 50 posto.
Na drugom mjestu je Velika Britanija sa 43 posto, dok je na trećem mjestu Italija sa 40 posto. Slijede Belgija sa 37 posto, Nizozemska sa 30 posto, Francuska sa 25 posto i Švedska sa 24 posto.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?