Zvizdić i Reichel

BiH na putu prema EU bilježi uspjeh

Zvizdic - Reichel
14.12.2015.
u 17:56

Reichel je pohvalio uspjeh koji bilježi BiH na putu prema europskim integracijama i rekao da je vidljiv napredak, posebno u realiziranju ciljeva iz Reformske agende

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s političkim direktorom za zemlje Zapadnog Balkana, Tursku i zemlje EFTA u Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke Ernstom Reichelom o reformskim procesima u BiH i ispunjavanju uvjeta BiH na putu prema Europskoj uniji.

Predsjedatelj Zvizdić je upoznao direktora Reichela s realizacijom ciljeva iz Reformske agende i o zaključcima s prvog sastanka Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između BiH i Europske unije.

Istaknuo je da je Vijeće ministara u potpunosti opredijeljeno za ekonomski razvoj, vladavinu prava, efikasan mehanizam koordinacije, regionalnu i dobrosusjedsku suradnju, dodajući da su vidljivi pomaci koje je BiH napravila u proteklom razdoblju. 

- Reforme su put kojim idemo i one daju pozitivne rezultate. Izradili smo kredibilnu Reformsku agendu za razdoblje od četiri godine, a već smo realizirali 20 posto zadataka. Svi vitalni ekonomski parametri su u blagom porastu, podvukao je Zvizdić.

Naglasio je da postoji potpuna posvećenost jačanju regionalne suradnje jer ona znači jačanje procesa dobre suradnje, pomirenja i zajedničkog ubrzanja puta ka europskim integracijma.

- To govori o našoj ozbiljnosti i jasnoj opredijeljenosti da u skorom razdoblju predamo aplikaciju za članstvo u Europsku uniju, kazao je Zvizdić.

Politički direktor Reichel je pohvalio uspjeh koji bilježi BiH na putu prema europskim integracijama i rekao da je vidljiv napredak, posebno u realiziranju ciljeva iz Reformske agende. Dodao je i da postoji interes i Njemačke i Europske unije da BiH napreduje i izrazio podršku tim naporima, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?