Još se ne zna cijena

BiH naručuje dva milijuna doza Pfizerova lijeka protiv korone

01.12.2021.
u 16:36

Bosna i Hercegovina razmišlja o nabavci dva milijuna doza lijeka protiv korone, koji proizvodi kompanija Pfizer, a konačna odluka bit će poznata nakon što se dobiju potrebna odobrenja regulatornih tijela.

Pomoćnika ministra u Sektoru za zdravstvo pri Ministarstvu civilnih poslova BiH Dušan Kojić kazao je kako je BiH ovim ušla na listu čekanja za lijek protiv korone.

"Sada čekamo detaljnije informacije o njegovoj kvaliteti i učinkovitosti u liječenju posljedica zaraze koronavirusom. Ministarstvo će u dogovoru sa entitetima i Brčko distriktom te zastupnikom Pfizera u BiH tijekom narednog tjedna održati sastanak kako bismo dobili dodatne iformacije o ovom lijeku", kazao je Kojić.

Dodao je da još uvijek nije poznato koliko će novca biti potrebno za nabavku ovog lijeka.

"Iako je Ministarstvo civilnih poslova BiH potpisnik sporazuma o zajedničkim javnim nabavama, doze ovog lijeka će naručiti i platiti entiteti i Brčko distrikt", zaključuje Kojić.

Komentara 1

PP
ppp
17:33 01.12.2021.

Kome BiH naručiva kad u BiH i ovo što ima propada i baca se? Ko vodi ovu državu?! Djeca?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije