Milorad Dodik

BiH nije država, Republika Srpska jeste

milorad dodik
08.01.2016.
u 16:28

Dodik je ocijenio da BiH kao zemlja ne može dugoročno opstati, jer njen opstanak nema realne osnove

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska država, ocijenivši da to što je osporavaju, govori koliko je zapravo važna.

Dodik je istaknuo da "bez te države, Srbi na ovim prostorima, čija je želja da žive u miru, nemaju nikakve šanse".

"Srbi se bez Republike Srpske ovdje ne bi zadržali više od dvadesetak godina, jer većina ne bi prihvatila BiH. Zato je borba za Republiku Srpsku bazičan interes svih nas koji ovdje živimo. Republika Srpska mora biti voljena i onda kada u njoj nije sve baš najbolje", rekao je Dodik za banjolučki Glas Srpske.

Govoreći o odluci Ustavnog suda BiH u vezi s Danom Republike 9. siječnja, on je upitao otkuda pravo sudu da s tri glasa stranaca i dvojicom bošnjačkih sudaca preglasaju ostale suce i donesu odluku.

"Bit je da moramo imati zakon o Ustavnom sudu BiH, jer je on bez toga karikatura. Nisam spreman prihvatiti da tri stranca i dva Bošnjaka donose odluke za Republiku Srpsku. Ta borba će biti nastavljena", najavio je predsjednik RS.

Komentirajući ocjene predstavnika međunarodne zajednice da svojim djelovanjem urušava Daytonski sporazum, a time i RS, Dodik je rekao da je to "izmišljena priča, u kojoj oni koji su masovno rušili Daytonski sporazum, namećući zakone, sada hoće novim pristupom reći da se moraju s njim obračunati, jer navodno on ruši Dayton".

"Ja ne rušim Dayton, oni su ga već poprilično urušili. Ja se borim za Dayton i istrajaću u toj borbi. BiH ne može egzistirati na nasilju međunarodnih predstavnika. Dok živim, borit ću se za Republiku Srpsku", kazao je Dodik.

Dodik je ocijenio da BiH kao zemlja ne može dugoročno opstati, jer njen opstanak nema realne osnove.

"BiH nije okvir u kojem Republika Srpska može biti slobodna i razvijati se. Jačanje centralističkog modela BiH je izravno urušavanje Republike Srpske i na to nikada neću pristati. Mnogi ljudi ovdje ne razumiju nijanse, a nijansa i jeste u tome da BiH nije država", kazao je predsjednik RS. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?