u okviru IPA-e II 2014. – 2020.

BiH sudjeluje u šest programa teritorijalne suradnje

euri
01.02.2017.
u 14:41

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju o napretku u implementaciji programa iz okvira IPA I i IPA II prekogranične/teritorijalne suradnje za 2016. godinu, koju je pripremila Direkcija za europske integracije.

Prema Informaciji, Bosna i Hercegovina sudjeluje u šest programa u okviru druge komponente IPA-e 2007. – 2013., i to tri bilateralna sa susjednim zemljama: Hrvatskom, Crnom Gorom i Srbijom, IPA Jadranski program prekogranične suradnje i dva transnacionalna programa: SEE (Jugoistočna Europa) i MED (Mediteran). Ciljevi, prioriteti i mjere svakog programa definirani su programskim dokumentima koje je Europska komisija
odobrila 2007. godine.

U okviru IPA-e II 2014. – 2020. godine, BiH sudjeluje u ukupno šest programa teritorijalne suradnje. Riječ je o dva bilateralna programa (BiH i Crna Gora te BiH i Srbija), jednom trilateralnom programu prekogranične suradnje sa susjednim zemljama (Hrvatska - BiH -Crna Gora) i tri transnacionalna programa (Dunavski, Jadransko-jonski i Mediteranski).

Ciljevi, prioriteti i mjere svakog programa definirani su programskim dokumentima koje je Europska komisija odobrila krajem 2014. i u 2015. godini. Svi ovi programi implementiraju se putem javnih poziva za podnošenje projektnih prijedloga, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije