Miroslav Lajčak

BiH u rujnu može dobiti kandidatski status, ali ostaje još Mehanizam koordinacije

Miroslav Lajcak
18.07.2016.
u 14:21

Lajčak kaže da radi aktivno na tome da BiH u rujnu dobije zeleno svjetlo za dobivanje kandidatskog statusa

Šef slovačke diplomacije Miroslav Lajčak, čija zemlja od 1. srpnja predsjedava Europskom unijom, pozdravio je današnje parafiranje prilagođenog Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

Sporazum su u Sarajevu parafirali šef pregovaračkog tima BiH Hamdo Tinjak i šef delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunar Vigemark.

Lajčak za novinsku agenciju Patria kaže da radi aktivno na tome da BiH u rujnu dobije zeleno svjetlo za dobivanje kandidatskog statusa.

- Nije nemoguće, trudim se da bude tako. Ali još uvijek nije postignut dogovor oko Mehanizma koordinacije i zato je preuranjeno govoriti Hoće li BiH dobiti kandidatski status, poručuje Lajčak.

Lajčak će se konsultirati sa svojim kolegama, europskim ministrima i od njih tražiti mišljenja o reformskim procesima koji se odvijaju u BiH, te ispunjavanju uvjeta za kandidatski status.  

On će informirati ministre da je parafiran SSP, ali Mehanizam koordinacije i dalje ostaje kamen spoticanja. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?