prvi radni sastanak

Bihać, Gospić i Plitvička Jezera za kandidaturu u prekograničnom projektu

bihac
24.05.2016.
u 17:19

Predstavnici Bihaća, Gospića i Plitvičkih Jezera dogovorili su na prvom radnom sastanku održanom u općini Plitvička Jezera smjernice za zajedničku kandidaturu prekograničnog projekta u okviru IPA-Programa prekogranične suradnje Hrvatska-BiH-Crna Gora 2014.-2020. godina, prioćeno je iz ureda gradonačelnika Bihaća Emdžada Galijaševića.

Riječ je o projektima u oblasti energetske učinkovitosti i zaštite prirodne okoline, a gradovi Bihać, Gospić i Plitvička Jezera zajedno će pripremiti projekt sanacije diviljih deponija građevinskog otpada, nabavku mehanizacije za saniranje deponija i projekte utopljavanja javnih i zgrada kolektivnog stanovanja.

“Kad je riječ o aktualnom projektu IPA - Prekogranične suradnje, na raspolaganju imamo 12,5 milijuna eura i sasvim sigurno je da, ukoliko Bihać, Gospić i Plitvička Jezera pripreme kvalitetan projekt, možemo očekivati pozitivan ishod jer smo i u proteklom razdoblju pokazali kako znamo uspješno realizirati projekte prekogranične sauradnje između gradova u BiH i gradova u Hrvatskoj “, kazao je načelnik Općine Plitvička Jezera Boris Luketić. 

Gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević ističe da je gradska uprava zainteresirana za projekt sanacije diviljih deponija građevinskog otpada, kojih, prema evidenciji nadležnih gradskih službi, ima 11 na području grada.

“Sredstva postoje, samo mi u objema državama moramo pripremiti kvalitetne projekte i iskoristiti fondove EU “, kazao je Galijašević. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije