Čović - Herrere

Bilateralni odnosi BiH i Perua dobri, bez otvorenih pitanja

04.12.2017.
u 13:41

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović primio vjerodajna pisma novoimenovane veleposlanice Republike Peru za BiH sa sjedištem u Bukureštu Marije Eugenije Echeverria Herrere. 

Novoimenovana veleposlanica Herrera je, u govoru na početku ceremonijala predaje vjerodajnih pisama predsjedatelju Predsjedništva BiH dr. Draganu Čoviću, istaknula da će mandat posvetiti sveukupnom jačanju bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Perua.

Čović je informirao veleposlanicu Herreru o aktualnoj političkoj situaciji u zemlјi, s posebnim osvrtom na euroatlantski put Bosne i Herecgovine. Sugovornici su se složili da su bilateralni odnosi Bosne i i Hercegovine i Perua dobri, bez otvorenih pitanja, i da postoji obostrana volјa za njihovim unapređenjem na svim polјima od zajedničkog interesa. 

Izražena je zainteresiranost za proširenje ekonomske suradnje, posebice u područjima turizma, polјoprivrede i trgovine.

Na sastanku je ocijenjeno da je suradnja na multilateralnom planu dobra i izražen je interes za dalјnje jačanje kad je u pitanju kooperacija u međunarodnim institucijama.

Na kraju ceremonijala predaje vjerodajnih pisama, Čović je poželio novoimenovanoj veleposlanici Republike Peru uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?