u mostarskoj katedrali

Biskup Perić zaredio tri đakona za svećenike

Foto: Crkva na kamenu, Facebook
1/2
29.06.2020.
u 17:12

Zaređeni Posušak don Ante Jukić (1994.); Hrašnjanin don Antonio Krešić (1993.) te Mostarac don Mate Pehar (1996.) su obukli službenu svećeničku odoru.

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić na svetkovinu apostolskih prvaka Sv. Petra i Pavla, 29. lipnja u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve zaredio je trojicu đakona za svećenike.

Najprije je govorio o ludostima cara Nerona koji je progonio prvu Crkvu te potom spomenuo posljednje dane i mučeništvo Sv. Petra i Sv. Pavla. Istaknuo je kako je Petar želio pobjeći iz Rima, međutim vratio se i bio razapet, prema posljednjoj želji, naopačke. Govoreći o Pavlu, koji je bio rimski građanin, napomenuo je kako je on pogubljen mačem, prenosi Nedjelja.ba. 

Obraćajući se ređenicima, spomenuo je kako je Rim „ubio“ Petra i Pavla, a njih dvojica su kasnije „osvojili“ taj grad, te naglasio kako je poziv na mučeništvo trajna kategorija kršćanina.

Poslije homilije biskup je polaganjem ruku i posvetnom molitvom kandidatima podijelio sakrament svetoga reda prezbiterata.

Foto: Crkva na kamenu, Facebook

Zaređeni Posušak don Ante Jukić (1994.); Hrašnjanin don Antonio Krešić (1993.) te Mostarac don Mate Pehar (1996.) potom su obukli službenu svećeničku odoru.

Svećeničko ređenje iz mostarske katedrale u izravnom prijenosu pratila je Radiotelevizija Herceg Bosne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije