Orašje

Biskup Sudar: Ovo je vaše slavlje jer Bog danas na poseban način potvrđuje ljubav prema vama

13.06.2017.
u 09:00

Na dan kada Kristova crkva slavi uzvišenu tajnu Presvetog Trojstva, sakrament kršćanske zrelosti, svete potvrde, primilo je 85 krizmanika u župi Uznesenja BDM u Tolisi. Sakrament je podijelio pomoćni biskup Vrhbosanski msgr. dr. Pero Sudar, a tople riječi dobrodošlice uputili krizmanici i u svojem obraćanju istaknuli radost i nadu da će snagom Duha Božjega svjedočiti kršćansku vjeru kao odrasli i odgovorni ljudi, na slavu Božju i na korist župnoj zajednici i mjesnoj crkvi.

Milost Božja

Pomoćni biskup Vrhbosanski msgr. dr. Pero Sudar je u propovijedi naglasio da se s Bogom sve može, a bez Boga je sve uzaludno. Krizmanicima je poručio da se kroz život prepuste vodstvu Duha svetoga kako bi ih milost Božja potaknula da budu sretni.

- Ovo je vaše slavlje, jer Bog danas na poseban način potvrđuje ljubav prema vama, želeći vam dati darove svoga Duha i želeći vas učiniti svojom ljubljenom djecom.

A vi dragi roditelji, ako želite da vam djeca ostanu normalna, nemojte pod svaku cijenu gledati da ih pošaljete tamo gdje ima jako puno kušnje da se ne bude normalan čovjek. Zato ostajte ovdje, poručio je pomoćni biskup Vrhbosanski msgr. dr. Pero Sudar.

Sakrament potvrde

Gvardijan franjevačkog samostana Tolisa fra Mario Jurić u riječima zahvale biskupu Peri Sudaru rekao je da i ove krajeve, kao i cijelu BiH, na poseban način muči problem malovjernosti u život na svojim temeljima.

- Vjerujem da će ovih 85 krizmanika nakon što su primili sakrament svete potvrde, krizme osjetiti vaš poticaj da nastave svoj život unutar naše župne zajednice, kazao je fra Mario.

Slavljenički dan kada je Duh sveti sišao na mlade da budu svjedoci prave istinske vjere i pouzdanja u Boga, protekao je i u župi Imena Marijina u Oštroj Luci-Boku, gdje je sakrament potvrde primilo 44 krizmanika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?