TOMISLAVGRAD

Blagdan Velike Gospe obilježen u Seonici i Prisoju

15.08.2022.
u 16:44

Blagdan Velike Gospe ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije tradicionalno se obilježava u duvanjskim marijanskim svetištima Seonici i Prisoju.

Pred župnom crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije u duvanjskom selu Seonici ove godine je pohodio veliki broj vjernika hodočasnika pristiglih iz zemlje i inozemstva.

Pred spomen bazilikom župnik fra Vinko Kurevija je zaželio dobrodošlicu svim uzvanicima i hodočasnicima, dok je misno slavlje predvodio mons. Marko Semren, pomoćni biskup banjalučki.

U nadahnutoj propovijedi biskup je govorio o Mariji, majci Isusa Krista, koja je po završetku svog zemaljskog života, kako je kazao, uznesena dušom i tijelom na nebo, u društvo svom uskrslom sinu Isusu.

"Blažena djevica Marija je znak utjehe i sigurne nade za narod Božji koji se nalazi na zemaljskom hodočašću", istaknuo je Semren.

Misno slavlje pred župnom crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije u Prisoju pred mnoštvom hodočasnika je pak predvodio otac Domagoj Jelača, Karmelićanin, uz koncelebraciju svećenika.

On je vjernike pozvao da budu dosljedni životnom putu Blažene Djevice Marije.

Svečano misno slavlje u oba svetišta su svojim pjevanjem uveličali župni zborovi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?