Orašje

Blagdanska akcija 'Dobro je činiti dobro'

29.12.2015.
u 07:15

Za Udrugu djece s posebnim potrebama akciju prikupljanja darova za blagdane organizirao Forum mladih UBH "Prsten"

Osjećajnost i suosjećanje, jednom riječju solidarnost, za one koji nemaju, za potrebite, osobe kojima je potrebna naša pomoć, prema svim ljudima koji trpe, osnovne su značajke blagdanskog ozračja. Senzibiliziranost prema najpotrebitijima, djeci s posebnim potrebama te siromašnim obiteljima koje su u socijalnoj potrebi, moto je akcija humanoga karaktera koja je provedena, piše Večernji list BiH.

Darovi potrebitima

Kako bi mališane obradovali darovima za božićno-novogodišnje blagdane, takvu je akcija organizirao za Udrugu djece s posebnim potrebama Orašje, Forum mladih udruge bosanskih Hrvata "Prsten" (podružnica Zagreb). Mladi Udruge bosanskih Hrvata "Prsten" obišli su također još dvije udruge koje vode brigu o djeci s posebnim potrebama, i to u općini Domaljevac udrugu "Angelus" te i u općini Odžak "Kuću nade", kao i još dva doma za nezbrinutu djecu u Bosni i Hercegovini, u Sarajevu i Vitezu.

Forum mladih Udruge bosanskih Hrvata "Prsten" okuplja oko 500 članova. Već osam godina vode akciju "Mladi mladima" humanitarnog karaktera, iako u Forumu vode i niz drugih aktivnosti. Postala im je tradicija obradovati djecu u BiH božićno-novogodišnjim darovima. Pet mladih iz Udruge bosanskih Hrvata "Prsten" u Orašje su uz pakete donijeli još jedan vrijedan dar - TV prijamnik koji će biti postavljen u novoizgrađenom centru u Orašju.

Ilija Vuković, predsjednik Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama, zahvalio se na darovima i ujedno istaknuo da se dobar rad Udruge i briga o njihovim štićenicima oslikava i u darovima koji pristižu za božićno-novogodišnje blagdane.

Darovi osmijeha i radosti

- Donacije smo prikupljali iz vlastitih sredstava, ali i uz pomoći prijatelja dobre volje. Jedan od naših članova Udruženja darovao je televizor koji smo mi rado donijeli u Orašje jer smo vidjeli da su otvorili novi Centar i tek ga opremaju, pa će sigurno biti od pomoći, naglasili su. Dodaju kako su vođeni misijom okupljanja mladih iz Bosne, druženjem ljudi s istim korijenima, istom tradicijom i odgojem, da se pokaže kako i malo dalje od rodnog kraja uspijevaju pomoći onima kojima će njihovi darovi izmamiti osmijehe na lica. Darovima, ali i svojom posjetom osnovci iz Vidovica uljepšali su svakodnevicu štićenicima Udruge roditelja djece i osoba s posebnim potrebama u Orašju. - Ovo će postati tradicija otvorenih vrata učenika naše škole u novoizgrađenom Centru u Orašju kako bi se družili i upoznavali s različitostima koje ne smiju biti prepreka prijateljstvu, poručili su mladi iz Vidovica. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?