daju svečanu notu stolu

Blagdanski minjoni: Savršene glazirane kockice za malen, sladak i dekorativan zalogaj

coolinarika
02.12.2022.
u 08:40

Minjoni daju pravu svečanu notu, koja se od blagdanskog stola i očekuje. Ove savršene glazirane kockice francuskog podrijetla obećavaju malen, sladak i dekorativan zalogaj.

Sastojci

ZA BISKVIT:

3 jaja, odvojeno bjelanjci i žumanjci
prstohvat soli
60 g šećera
1 Vanilin šećer
60 g Glatkog brašna 

ZA PRELJEV:
30 ml vruće vode
1 Naranča šećer

ZA OSTALO:
6 žlice Džema od malina 
200 g bijele čokolade
2 žlice ulja
1 blagdanska lizalica za dekoraciju

Priprema

1.Pećnicu zagrijte na 190°C, a kalup dimenzija oko 25x30 cm obložite papirom za pečenje.

2.Bjelanjke s prstohvatom soli miksajte u čvrsti snijeg. Zatim dodajte 30 g šećera i miksajte dok ne dobijete sjajni šaum, piše Coolinarika.

3.Žumanjke, ostatak šećera i vanilin šećer miksajte dok smjesa ne postane blijeda i dvostruko voluminoznija. Dodajte brašno i još kratko izmiješajte.

4.Špatulom umiješajte šaum u žutu smjesu, pazeći da ne izbijete previše zraka iz smjese.

5.Prelijte u kalup, poravnajte i pecite 8-10 minuta, tj. dok biskvit ne dobije lijepu zlatnu boju, a čačkalica koju ubodete u sredinu ne izađe čista.

6.Ohladite pa prerežite na tri jednaka dijela.

7.U međuvremenu, za preljev pomiješajte vruću vodu i naranča šećer.

8.Prvu koru prelijte s nekoliko žlica preljeva i premažite pekmezom. Poklopite drugom korom i ponovite postupak. Poklopite trećom korom pa kolač narežite na jednake kocke. Dobiti žete otprilike 15 kockica.

9.Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici i pomiješajte s uljem, a lizalicu usitnite batom za meso.

10.Svaku kockicu umačite u bijelu čokoladu, pustite da se višak čokolade ocijedi i stavite na papir za pečenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije