ORAŠJE

Blagoslovljen Isusov kip, dar Marinka Klaića iz župe Tolisa

Marko Mišković
19.06.2020.
u 12:10

Uoči svetkovine Presvetog Srca Isusova u župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju blagoslovljen je kip Srca Isusova. Obred blagoslova predvodio je župnik fra Bono Kovačević, a kip izrađen od gipsa, veličine 87,5 cm, je dar Marinka Klaića iz Donje Mahale, župa Tolisa. Iako pripada župi Tolisa, Marinko rado dolazi u župu Orašje i sudjeluje u životu i radu župne zajednice, a posebice svake nedjelje za vrijeme jutarnje svete mise animira pjevanje.

Tijekom devetnice u čast Presvetom Srcu Isusovu o temi "Kristova ljubav prema nama“, okupljao se velik broj vjernika, a zlatnu krunicu tijekom devet dana predmolio je Marinko. Blagoslovu kipa prethodilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Bono, a molitvu su animirali prvopričesnici i ministranti.

- Neka ovaj lik Srca Isusova bude znak naše duhovne obnove, te neka svima nama bude poziv da u čistoći srca gradimo ljubav prema Bogu i prema bližnjima. U čistoći srca gradimo mir i obraćenje i nalazimo izvor utjehe mira, ljubavi, dobrote i radosti, istaknuo je župnik fra Bono Kovačević u prigodnoj propovijedi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?