na blagdan Svih svetih

Blagoslovljena obnovljena kapela na groblju u Komušini

Foto: KT
1/3
01.11.2021.
u 19:39

U pozdravnim riječima preč. Salapić je izrazio radost zbog obnovljene kapele i sudjelovanja mnogih obitelji koje povremeno dolaze u sela, čiji se pokojnici ukopavaju na groblju Krš.

Na svetkovinu Svih svetih, 1. studenoga, na groblju Krš u župi Komušina, blagoslovljena je obnovljena kapela Sv. Marka.

Kapelu je, kao opunomoćenik vrhbosanskog nadbiskupa Vinka kard. Puljića, blagoslovio fojnički arhiđakon i prepošt Stolnog kaptola vrhbosanskog, mons. Ante Meštrović. Uz njega na misi suslavili: umirovljeni svećenik vlč. Josip Pavlović i župnik i čuvar Gospina svetišta te dekan Usorskoga dekanata preč. Boris Salapić. 

U pozdravnim riječima preč. Salapić je izrazio radost zbog obnovljene kapele i sudjelovanja mnogih obitelji koje povremeno dolaze u sela, čiji se pokojnici ukopavaju na groblju Krš.

Uslijedila je blagoslovna molitva i škropljenje zidova kapele te nastavak misnog slavlja koje je predvodio i propovijedao mons. Meštrović. Oslanjajući se na misna čitanja svetkovine, govorio je o tome kako su svi krštenici pozvani na svetost koja je cilj kršćaninova života. Naglasio je da kršćaninov pogled treba biti usmjeren ka Bogu kao molitva za spasenje svih duša koje su s vjerom prolazile kušnje i trpljenja, piše Nedjelja.ba

Nakon popričesne molitve komušanski je župnik zahvalio svima koji su radom i novcem pomogli obnovu i izgradnju kapele na groblju Krš, a napose, gosp. Anđelu Begiću, koji je uložio puno truda i napora, kao i vijećnici prvi župnikovi suradnici.

Nakon misnog blagoslova gosp. Begić je zahvalio svima koji su pomagali gradnju te uručio mons. Meštroviću i preč. Salapiću skromne darove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije