PREMINULA NAKON PORODA

Bobanine posljednje riječi: Rekla mi je 'volim te, ljubavi'. Nasmijala se i to je bilo to...

27.06.2020.
u 07:58

Meni Bobanu nitko neće vratiti, ali ne želim da se ovo ikad nekome ponovi! Vjerujem u pravosuđe i zdravstveni sustav da će istragu odraditi kako treba. Ja ne tvrdim da je bilo pogrešaka, ali smatram kako postoje jasne sumnje da Bobana nije pravilno liječena i da njenu trudnoću njezin doktor nije pratio i kontrolirao na pravilan način, rekao je potreseni Miroslav Momčilović, suprug preminule srpske streljačice Bobane Veličković Momčilović, koji je podnio kaznenu prijavu protiv liječnika.
On je u prvom dijelu intervjua za Kurir opisao što se sve događalo u bolnici u Zaječaru, a u drugom dijelu priča kako je na kraju došlo do njezinog premještaja u beogradsku bolnicu gdje je provela nekoliko dana u komi, ali nažalost više se nikad nije probudila.
- Djelovala mi je dosta konfuzno, vidio sam ju i bila je u nekom stanju koje ne mogu ni opisati. Žalila se na glavobolju kao na dan kada je rodila. Nastavio sam inzistirati da je prebacimo u Beograd, ali liječnik je konstantno odbijao moj prijedlog i govorio bit će sve riješeno za dan, dva.
Kako joj se stanje pogoršavalo, liječnici su je ipak odlučili premjestiti u Beograd.
- To je bilo u subotu ujutro. Kada sam došao u bolnicu rekli su mi kako mora obaviti CTG glave. Poslije nekog vremena su mi rekli i da ima edem na mozgu i da je kritično. Liječnici su se sigurno dva i pol sata borili da je stabiliziraju. Doktori iz Zaječara koji su bili u pratnji bili su vidno uznemireni, a ja sam im se zahvalio što su je održali na životu do Beograda. Uspjeli su je stabilizirati i rekli da ide odmah na CT glave, a odatle na intenzivnu njegu. Želim zahvaliti svim liječnicima u Beogradu jer od trenutka kada smo došli u glavni grad dobila je najbolju moguću njegu. Doslovno su joj produžili život za dva tjedna.
Činilo se da joj stanje stabilnije i da bi ubrzo mogla započeti s oporavkom, ali nažalost, pojavile su se nove komplikacije.
- Poslije dva dana, odnosno tijekom noći, doživjela je metabolički šok, pala u komu i to je bilo to. Intubirali su je, a koliko je ozbiljno bilo najbolje se vidi iz toga što su nam taj dan rekli da će teško preživjeti noć. A ona se borila i živjela još sedam, osam dana - kaže Miroslav Momčilović.
Noć prije čuo se po posljednji put s Bobanom, a rekla mu je riječi koje će pamtiti zauvijek.
- U petak navečer smo se čuli zadnji put. Rekao sam joj da se naš pas Bleki opet dosađuje. Nasmijala se...I onda je bilo 'Volim te, ljubim te'. I to je bilo to.
Nakon svega što je proživio, Miroslav je odlučio podnijeti kaznenu prijavu protiv Bobaninog liječnika. 
- Ona je meni bila sve u životu, iskreno ne mogu pričati o tome u ovome trenutku. Sve što smo imali, imali smo zajedno. Bili smo zajedno na skoro svim natjecanjima. To je jedna od onih ljubavi o kojima se priča... Čekali smo dijete i Vukašin će mi biti sjećanje na Bobanu. U njemu vidim Bobanu, suvišno je da bilo što drugo reći.
Bobana je preminula u 31. godini života zbog komplikacija nakon porođaja. Imala je eklampsiju, odnosno izljev krvi na mozak zbog čega je hitno prevezena u beogradsku bolnicu. Dvadeset dana bila je u komi, no kako mozak nije pokazivao nikakve funkcije, liječnici su mogli samo proglasiti smrt. Bobana je bila neustrašiva, snažna i hrabra i njezina obitelj molila se za nju nadajući se da će se oporaviti. Nažalost, nije uspjela. U Boru, gradu na istoku Srbije, gdje je Bobana živjela, proglašena je trodnevna žalost.
Bobana je osvojila čak 13 medalja na europskim prvenstvima od čega osam zlata u disciplini zračni pištolj 10 metara, pojedinačno i ekipno, a posljednje medalje osvojila je u Wroclawu gdje je u stanju trudnoće, uz podršku svog sina, proslavila novi uspjeh.
Kada je saznala da je trudna, odustala je od streljaštva i htjela se posvetiti svome sinu. Nažalost, više ga nikada neće vidjeti. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije