Bolnička hrana ne mora biti jednolična i neukusna te se, uz malo znanja i mašte, mogu dobiti jako ukusna i zdrava jela, rečeno je na prezentaciji programa stručnog usavršavanja iz oblasti dijetoterapije i režimske prehrane.
U proteklih pet dana deset djelatnika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar sudjelovalo je u turnus programu stručnog usavršavanja koji su organizirali Institut za turizam i okoliš Mostar, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Opatije i SKB Mostar.
Klinička nutricionistica SKB Mostar Marija Marinović istaknula je kako se na osnovi stečenih znanja mogu uvesti određene promjene u toj zdravstvenoj ustanovi, od uvođenja namirnica koje se do sada nisu koristile, do promjena u samom procesu pripreme jela.
Glavna medicinska sestra SKB-a Mostar Zdravka Lončar dodala je kako su djelatnici koji su prošli petodnevnu obuku stekli nova znanja o zdravoj prehrani, dodavši kako se nada da će oni ta znanja znati primijeniti u praksi.