PREMIJER LIGA BIH

Borac nakon 10 godina pobijedio Sarajevo u Banjoj Luci

25.09.2021.
u 20:53

Nogometaši Borca pobijedili su na Gradskom stadionu u Banjoj Luci u okviru 11. kola m:tel Premijer lige ekipu Sarajeva rezultatom 1:0 te su tako potvrdili dobru formu upisavši treći uzastopni trijumf.

Borac je bolje otvorio utakmicu i u sedmoj minuti su već mogli doći do vodstva, ali je Moraitis loše šutirao nakon dodavanja Subića.

Uslijedio je dosta skromno razdoblje meča u kojem je Sarajevo prvi put zaprijetilo tek u 27. minuti. Do kraja prvog poluvremena Moraitis je imao još dvije dobre prilike, ali se mreže nakon prvih 45 minuta igre između aktualnog šampiona i viceprvaka nisu tresle.

Samo što se krenulo sa centra u nastavku meča Borac je došao u vodstvo. Zakarić je sjajno probio po desnoj strani, potom još bolje centrirao, a kapetan Vranješ je bio na pravom mjestu da glavom zakuca loptu u mrežu iza nemoćnog Dizdarevića.

Pokušavalo je Sarajevo do kraja meča da dođe do izjednačenja, a najbolju priliku propustilo je u 63. minuti kada je Pavlović s gol-crte obranio udarac koji je uputio Pidro. Do kraja meča više nije bilo promjena pa su domaći proslavili prvu pobjedu nakon deset godina protiv velikog rivala kada su u pitanju utakmice koje su se igrale u Banjoj Luci.

Borac je ostao na petom mjestu Premijer lige BiH, dok je Sarajevo na trećoj poziciji. Banjalučki klub u narednom kolu dočekuje Željezničar, dok Sarajevo gostuje lideru Tuzla Cityju.

Rezultat i strijelac:

Borac - Sarajevo 1:0 (Vranješ 47')

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije