Visoki predstavnik EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku

Borell: Neupitna podrška EU teritorijalnom integritetu i suverenitetu BiH

11.05.2021.
u 07:18

Ministri su se složili da Bosna i Hercegovina ovu godinu treba iskoristi za unapređenje ustavne i izborne reforme, navela je Europska služba za vanjske poslove.

Nakon sastanka Vijeća za vanjske poslove EU-a u Bruxellesu visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Europske unije Josep Borrell ponovio je kontinuiranu i neupitnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Bosne i Hercegovine.

Ministri su se složili da Bosna i Hercegovina ovu godinu treba iskoristi za unapređenje ustavne i izborne reforme, navela je Europska služba za vanjske poslove.

- Moramo nastaviti podržavati napore Bosne i Hercegovine svakodnevnim angažmanom našeg posebnog predstavnika u Sarajevu Johanna Sattlera - rekao je Borell.

Jedna od važnijih tema na jučerašjem sastanku je bila i zapadni Balkan te kako pružiti veći angažman Europske unije u regiji.

- Regija ima posebnu ulogu u Europi i za Europu. Složili smo se da je zapadni Balkan regija od ključne geostrateške uloge Europske unije. Naša posvećenost zapadnom Balkanu mora biti vrlo vidljiva – poručio je Visoki predstavnik Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednik Europske unije Josep Borrell.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije