OD ČETVRTKA

Boris Johnson najavio novi lockdown za Englesku

31.10.2020.
u 20:30

Studeni je zbog drugog vala pandemije mjesec zatvaranja u cijeloj Europi. Britanski premijer Boris Johnson proglasio je uvođenje novog lockdowna za Englesku.

"Ako se slomi nacionalni zdravstveni sustav to bi bila moralna katastrofa. Morali bismo birati koji će pacijenti živjeti, a koji ne. Stoga vas molim da od četvrtka ostanete kod kuće. Moramo poduzeti nešto jer nemamo alternative", kazao je on.

Kako saznaje BBC ovaj lockdown trebao bi trajati mjesec dana, a zatvorit će se i trgovine s neesencijalnim potrepštinama i ugostiteljski objekti, ali škole i fakulteti radit će i dalje.

Johnson je naveo neke od iznimki zbog kojih građani mogu napustiti svoje domove, a to su odlazak u školu ili na fakultet, posao ako ne mogu raditi od kuće, vježbanje i rekreacija na otvorenom, medicinski razlozi, kupovina osnovnih namirnica i briga za druge.

Očekuje se kako će lockdown također uključivati ograničenja putovanja, a na snagu stupa u četvrtak te trajati do 2. prosinca.

Britanija je u petak imala 24.405 novih slučajeva zaraze koronavirusom i 274 umrlih.

Ovih dana za "zatvaranje" su se odlučili Njemačka, Francuska, Belgija, Austrija, a Italija razmišlja o njemu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?