recept

Borovnica puding tart: Osvježavajućeg okusa, odličan za ljetne dane!

coolinarika
14.06.2022.
u 10:50

Sve ljubitelje kremastih deserta osvojit će recept borovnica puding tart. Prhko tijesto s limunom, sloj pekmeza, puding od vanilije, te kremasti i mirisni puding s komadićima borovnice jamci su osvježavajućeg okusa. Baš za ljetne dane!

Coolinarika donosi recept blogera Hungry Mile.

SASTOJCI

100 g Glatkog brašna 
100 g Oštrog brašna 
svježe naribana korica limuna
40 g šećera u prahu
prstohvat soli
120 g hladnog maslaca
2 žlice hladne vode

ZA PUNJENJE:
3 - 4 velike žlice Voćnog namaza borovnica 100% iz voća 
800 ml mlijeka
6 žlica šećera
1 Puding vanilija
1 Puding borovnica

Priprema

1. Prvo pripremite tijesto za koru. Brašno, koricu limuna, šećer i sol pomiješajte pa im dodajte hladni maslac narezan na kockice, utrljajte prstima dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte vodu i kratko mijesite dok se sve ne sjedini.

2. Zamotajte u prozirnu foliju, spljoštite u disk i ohladite 30 minuta u frižideru. Tijesto razvaljajte, ali ne pretanko.

3. Zatim ga prebacite u pleh koji ste prethodno premazali s malo maslaca i posuli brašnom sa svih strana. Prebacite pomoću papira ili folije, ili zarolajte na valjak, pa ga dobro utisnite u dno i rubove
 
4. Višak tijesta odrežite i njime popunite eventualne praznine ili rupe, koru izbodite vilicom i stavite u zamrzivač na 15-20 minuta, tj. dok se pećnica ne zagrije na 200°C.

5. Pecite oko 20 minuta, tj. dok ne bude lijepo rumeno i keksasto. Pečenu koru dobro ohladite.

6. Mlaku koru premažite s pekmezom od borovnice. Ostavite sa strane da se hladi.

7. U 400 ml mlijeka skuhajte puding od vanilije, po postupku kao na pakiranju.

8. Kuhani puding ravnomjerno rasporedite po pekmezu.

9. U preostalih 400 ml mlijeka skuhajte puding od borovnice i rasporedite ga po pudingu od vanilije.


Posluživanje
Prije posluživanja dobro ohladite; prvo na sobnoj temperaturi, a zatim u frižideru.

Savjet
Tijesto ćete najlakše razvaljati između dva papira za pečenje ili dva komada plastične folije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?