izvanredna izborna Skupština

Bosić: Novi početak SDS-a

Bosić
23.10.2016.
u 13:51

Mladen Bosić, koji se danas povukao s funkcije predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS), izjavio je da izvanredna izborna Skupština stranke predstavlja novi početak SDS-a.

Bosić je u obraćanju delegatima izvanredne Skupštine SDS-a, na kojoj će biti izabran novi, šesti, predsjednik stranke, rekao da se ne radi ni o kakvom puču u SDS-u, nego o njegovoj samostalnoj odluci preuzimanja odgovornosti, nakon loših rezultata na lokalnim izborima.

- Moja namjera je da na taj način otvorim novi politički prostor stranci da uđe u neophodne promjene i pripreme za sljedeće opće izbore za koje sam siguran da će donijeti neophodne promjene u RS-u - rekao je Bosić ističući da, ako se uništi SDS, ni RS "neće imati svjetlu budućnost“.

On je priopćio delegatima Skupštine da je Glavni odbor na prijedlog Predsjedništva kandidovao Vukotu Govedaricu za predsjednika SDS-a i prihvatio plan konsolidacije stranke koji treba izvesti u dva koraka.

- Prva faza je detaljna analiza rezultata izbora po svim općinama i prijedlog sanacije kritičnih općinskih odbora s imenovanjem privremenih organa, a što treba da bude završeno do kraja siječnja iduće godine - kazao je Bosić.

Druga faza su, kako je naveo, unutarstranački izbori, od 1. veljače do 1. svibnja iduće godine, a treba da se završe izbornom skupštinom koja bi izabrala novi Glavni odbor stranke koji bi prema Statutu birao novo Predsjedništvo.

- Na taj način bi SDS do sljedećeg ljeta dobila novo rukovodstvo koje bi imalo puni legitimitet da vodi stranku do sljedećih općih izbora - kazao je Bosić, navodeći da će unutarstranački izborni proces stabilizirati stranku i omogućiti kontinuitet mobilizacije, bez turbulencija i nepotrebnih sukoba.

Vjeruje kako će taj proces omogućiti novom predsjedniku i rukovodstvu da imaju stabilnost i odriješene ruke u kreiranju politike koju će pratiti stranka.

- Što se tiče politike stranke, moje viđenje budućnosti je sadržano u ekspozeu koji sam podnio konvenciji stranke prije dva mjeseca u Bijeljini i neću ga danas ponovo elaborirati. To je u neku ruku i moj politički testament. Nisam ni u jednom segmentu promjenio stavove i smatram da SDS treba i dalje da ostane kod svojih glavnih principa i politika koje smo zajedno definisali - kazao je Bosić i zaključio da ostaje njen vjerni član i u potpunosti okrenut zajedničkom cilju - borbi za bolju RS.

Ključne riječi
SDS

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?