minira se popis 2013.

Bošnjaci ga ne žele zbog Doma naroda

27.11.2018.
u 09:00

Rezultati popisa pučanstva iz 2013. godine nedavno su ponovno problemtizirani u kontekstu treba li taj ili pak popis iz 1991. godine primijeniti pri popuni Doma naroda Federacije BiH, a u što su se uključili i predstavnici međunarodne uprave otvarajući i pitanje je li posljednji popis uopće okončan. I dok je prije dvije godine političkim pritiscima čak i angažirano Tužiteljstvo BiH kako bi se proglasili rezultati popisa, danas se te iste rezultate negira. I to sve istodobno dolazi iz centara političkog Sarajeva, u što je uključen i dio međunarodne uprave u zemlji pokazujući time potpunu netalentiranost za upravljanje složenim procesima, ali i krajnju pristranost u njihovu tumačenju.

Podijelili uloge plana A

Naime, početkom 2016. godine ravnatelji entitetskih zavoda za statistiku, kao i ravnatelj Agencije za statistiku BiH, saslušani su u svojstvu svjedoka u Tužiteljstvu BiH u sklopu istrage koja se provodila o neobjavljivanju rezultata popisa pučanstva...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Jero
Jero
14:26 27.11.2018.

Sve je po Ustavu FBiH.Popis iz 1991. godine.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije