Skandalozno

Bošnjaci i Srbi odbili veće trošarine na pivo i alkohol koje bi išle za pomoć zdravstvu

13.06.2017.
u 07:00

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda, koji je i ministar financija i riznice BiH, izjavio je kako bez osiguranja parlamentarne većine političkim dogovorom nema smisla ponavljati inicijativu za izmjene Zakona o trošarinama, a taj je prijedlog već jednom mijenjan, što je malo poznato kada je praktično zaustavljeno izdvajanje novca za spas teško zaduženoga zdravstva, piše Večernji list BiH. Bevanda je na čelu Upravnoga odbora Uprave za neizravno oporezivanje (UNO), tijela u kojemu sudjeluju i entitetski ministri financija i koje također mora dati suglasnost za izmjene Zakona o trošarinama.

Ništa bez većine

“Sva procedura svodi se na to da se taj prijedlog mora razmatrati na sjednici Upravnoga odbora Uprave za neizravno oporezivanje. Prijedlog koji se našao u parlamentarnoj proceduri posve je drukčiji od onoga što je bio predložio Upravni odbor. Došlo je do izmjena na Vijeću ministara. S obzirom na dosadašnju situaciju i odnos snaga, bez političkog dogovora taj bi se zakon našao u jednom stanju pustolovine u koju meni, kao predsjedatelju Uprave za neizravno oporezivanje, ne pada na pamet ući. Taj politički stav morao bi, što se mene tiče, osigurati mogućnost promjene zakona”, rekao je Bevanda za Večernjak. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 2

FB
Fra Batal
09:24 13.06.2017.

Još skandaloznije su zdravstevene markice koje se protuzakonito uplaćuju u pojedinim kantonima.

AN
Antipropaganda
16:59 13.06.2017.

Sta je skandalozno?! Jel to sto gubite priliku krast vece iznose od trosarina preko leđa građana? Dajte sebi prosjecnu BiH placu pa ju jos pokusajte zaradit i eto novca za zdravstvo! Banditi

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije