Ivo Šimunović
Povratak na članak

Bošnjaci žele uzeti sve od Hrvata: crkvu, povijest i pravo na život u Bosni

Ovaj primjer s crkvom samo pokazuje da Bošnjaci žele uzeti sve od Hrvata: crkvu, povijest i pravo na život u Bosni. Politička situacija je neizvjesna... Što god dogovorimo, podložno je promjenama jer kod njih nije grijeh slagati ako im je u korist, rekao je Šimunović.

Komentari 3

OD
o.delic
18:28 12.06.2019.

TV Beograd je u reportaži od 29. oktobra 1992. javio da se vode borbe, a onda pokazao srpske vojnike koji spuštenih pušaka šetaju ulicama Jajca. „Kao i u Bosanskom Brodu, kamera kruži tihim i pustim ulicama“, zabilježio je ovaj trenutak javne laži poznati novinar Mark Thompson u svojoj knjizi „Proizvodnja rata“. Upravo komanda HVO-a obavještava UNHCR u Kiseljaku 23. oktobra da će za šest dana, 29. oktobra pasti Jajce i da se pripreme za prihvat velikog broja izbjeglica. Od 23. oktobra HVO počinje napuštanje položaja u Jajcu, dok srpska vojska istovremeno ulazi u rovove. Posljednje jedinice HVO-a napustile su ujutro 29. oktobra rovove na Paležu i Dobratićima. „Mi kasnimo“, rekli su borcima Armije RBiH. O krmku Vučureviću, koji je hrvatskim medijima javno priznao da su Tuđman, Milošević i Karadžić dogovorili zamjenu Trebinja za Jajce, ne treba trošiti riječi.

VL
FI
fifmar
17:13 13.06.2019.

Slobodna interpretacija snimaka!

VL
FI
fifmar
17:11 13.06.2019.

To su sve izlizane price u koje ni mala djeca ne vjeruju. Ako je Armija bila toliko domljubna zašto nije branila polozaje umjesto druge osudivati za"urotu".

VL
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.