Hrvatski narodni sabor BiH

'Bošnjačke stranke odbijaju dogovor i retorikom vode u dublje podjele'

13.08.2022.
u 16:03

Retorika nemira i konfrontacije stavljena je u srž kampanje koju vode bošnjački politički akteri

Osuđujemo izazivanje huškačke retorike i međunacionalne netrpeljivosti bošnjačkih stranaka te pozivamo na zajedničko postizanje konačnog političkog rješenja za dobrobit svih građana naše zajedničke domovine Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz HNS BiH. 

"Svakodnevno u javnosti svjedočimo radikalnim predizbornim porukama bošnjačkih stranaka koje se zasnivaju na izazivanju straha i izazivanju međunacionalne netrpeljivosti. Retorika nemira i konfrontacije stavljena je u srž kampanje koju vode bošnjački politički akteri.

Uporno odbijaju politički konsenzus o stabilnosti i radu institucija unatoč apelima hrvatskih političkih predstavnika, ali i predstavnika međunarodne zajednice. Takav način komunikacije u javnosti je štetan i bespotreban u uvjetima kada se Bosna i Hercegovina nalazi u dubokoj političkoj krizi gdje ne postoje pretpostavke za žurno formiranje vlasti odmah nakon održanih izbora u listopadu", navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije