MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA

Božinović o novom graničnom režimu: Pojedinim putnicima trebat će PCR test

30.11.2020.
u 21:43

Pogranični zdravstveni radnici, učenici, studenti i stažisti koji svakodnevno putuju ne moraju imati negativan PCR test, uz uvjet da ne borave unutar ili izvan Hrvatske dulje od 12 sati

Ministar unutarnjih poslova Republike hrvatske Davor Božinović kazao je danas na sjednici Vlade da je donesena nova odluka kojom se ograničava prijelaz na graničnim prijelazima Republike Hrvatske. Ona će sutra stupiti na snagu. 

- Danas je donesena nova odluka kojom se zabranjuje prijelaz granice Republike Hrvatske. Putnici koji dolaze iz zelenih područja EU, ne trebaju PCR test niti neki drugi uvjet za ulaz u Hrvatsku. Svi ostali trebaju negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se testirati pri dolasku u Hrvatsku i u izolaciji čekati rezultat testa - kazao je Božinović. Istaknuo je da je u ovom trenutku jedina zelena regija u Europskoj uniji otok Fasta.  - Što se tiče trećih zemalja, putnici iz njih ne mogu prelaziti preko granice, osim nekoliko iznimki, a jedna od njih je posjedovanje negativnog PCR testa - kazao je i dodao: - Državljani EU koji dolaze iz trećih zemalja mogu ući u Hrvatsku uz negativni PCR test

Pogranični zdravstveni radnici, učenici, studenti i stažisti koji svakodnevno putuju ne moraju imati negativan PCR test, uz uvjet da ne borave unutar ili izvan Hrvatske dulje od 12 sati.

- Svim stranim putnicima ukoliko ispunjavaju uvjete ulaska u Republiku Hrvatsku, preporučuje se prethodna najava ulaska korištenjem aplikacije https://entercroatia.mup.hr/ - navodi se u spomenutoj Odluci. Ona će biti na snazi sve do 15. prosinca. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije