izaslanica u Domu naroda BiH

Bradara: Komšić se obraća bošnjačkim glasačima, ako pobjedi to će biti problem BiH, ali i Bošnjaka

Lidija Bradara
26.09.2022.
u 19:58

Želimo da BiH prevaziđe krizu i da imamo fer i korektne izbore i da nitko ne bira naše predstavnike, poručila je Bradara.

Lidija Bradara, izaslanica u Domu naroda BiH (HDZ), kazala je za N1 kako vjeruje u pobjedu Borjane Krišto, kandidatkinje Hrvatskoga narodnog sabora za članicu Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Ukoliko, pak, pobjedi Željko Komšić - Bradar najavljuje "odgovor HNS-a".

Komentirajući kako još nema nametnute odluke Schmidta, Bradara kaže kako vjerujte da je teško prognozirati što će Schmidt uraditi. 

- Moguće je da to on napravi. To je na njemu. Mislim da bi za implementaciju izbornih rezulatata i relaksiranje odnosa bilo dobro da nametne legitimno predstavljanje. Govorim to iz kuta gledanja na ustavni poredak i kuta onoga što BiH jest. Mislim da ćemo kako tako doći do izmjena Izbornog zakona, kaže Bradara.

Na upit hoće li nakon izbora biti nametnutih odluka, smatra da nema uvjeta za implementaciju izbornih rezultata.

- Mi kao legalisti ne vidimo kako se mogu implementirati izborni rezultati. Zašto bi mi blokirali ako nema načina da se implementiraju rezultati? Trenutačno sudjelujemo u izborima, pripremili smo stranku za izbore i sudjelujemo u kampanji. To je tako do izbora, pojasnila je Bradara i naglasila kako vjeruje u rezultate HDZ-a.

Na upit je optimistična kada je riječ o izgledima Borjane Krišto, naglasila je kako je Krišto jedini hrvatski kandidat. 

- Vjerujem u njenu pobjedu. HNS je njenom kandidaturom poslao jasnu poruku u kakvom položaju se nalazi hrvatski narod. Svjedoci smo nekoliko političkih prevara. Želimo da BiH prevaziđe krizu i da imamo fer i korektne izbore i da nitko ne bira naše predstavnike, naglasila je Bradara.

- Kad god je pobjedio Komšić to nije bilo legitimno, ne vjerujem da ovaj put može pobijedit. Ako se i četvrti put usudi varati jedan konstitutivni narod, HNS će dati odgovor. On uzurpira ustavnu mogućnost. Komšić se obraća bošnjačkim glasačima. Ako pobjedi to će biti problem ove zemlje, ali i Bošnjaka. To će biti problem i budućnosti BiH. Nama trebaju relaksirani odnosi, rekla je Bradara. 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Jero
Jero
16:31 27.09.2022.

Zbog ovakvih pretnji glasam za Komšića.

LO
lokve
08:47 27.09.2022.

Žalosno je što HDZ misli kao i SNSD a to je da će blokadom samo stvoriti problem Bošnjacima, problem imaju svi odlaze i Bosšnjaci i Hrvati i Srbi. Da je HDZ prihvatio kao svoju domovinu sve bi bilo drugačije, ali se ponašaju kao da su podružnica HDZ Hrvatske i kao da su došli da "izmuzu" što se izmusti može, a posle toga ko Jelavić otić svojoj pravoj domovini. E ne može to tako, a što se tiče Komšića on će vjerovatno imati više glasova nego i Bakir.

FE
fenix50
04:22 27.09.2022.

Mi smo medja tri vellike civilizacije i religije (istocno -zapadno rimsko carstvo i otomanska imperija). Imamo ogromno znanje sazeto na maloj teritoriji (BiH). Velika je steta da to znanje ne objedinimo i iskoristimo da nasi narodi i vjere prosperiraju. Samo povjerenje treba graditi.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?